Polititia de Podcast

Over de podcast:

Polititia een tweewekelijkse podcast waarin ik, Titia Hoogendoorn uit de kast komt als een politiekn00b, iemand die te weinig van de politiek weet, zodat jullie het niet hoeven te doen. Graag gedaan. Dit doe ik niet alleen, naast mij zit Daniƫl van de Poppe achter de microfoon, hij is producer en co-host en weet iets meer van de politiek.

In de podcast leer je in elke aflevering meer over actueel politiek onderwerp. Onderwerpen over 100 jaar vrouwenkiesrecht, alles over de Europese Parlementverkiezingen, het klimaat en de vliegtaks, de Eerste Kamer, de invloed van de politiek op ZZPers en de Amerikaanse verkiezingen passeren de revue.

Naast de uitleg over het onderwerp en het interview met de expert, hebben we ook de rubriek: funfacts, waarin we over het onderwerp funfacts geven zoals dat In de aflevering over vrouwen in de politiek we vertelden dat er een speciale hoes voor de tafelpoot is gemaakt voor de eerste vrouwelijke minister zodat haar panty niet stuk ging. We weten wat de fans leuk vinden :P.

Even cool doen:

Door het succes van onze podcast over het Europese Parlement en mijn instagramstories waarin ik mensen opriep het taboe te doorbreken over zeggen op wie je stemt, werd ik bijvoorbeeld al uitgenodigd bij talkshow M.

We hopen de komende jaren nog veel leerzame maar ook entertainende podcasts te maken en mensen op de hoogte te houden over de politiek en hoe ze er zelf invloed op kunnen hebben zodat ze zich niet machteloos voelen.